Aalst-Noord

Fondé le lundi 5 juillet 1971
Club 12550 - District 2130 - Charte no. 0

Rotary Aalst-Noord werd in 1971 opgericht, in een periode waarin de naschokken nog te voelen waren van mei '68, Leuven Vlaams in '69, the "Summer of Love" van '70. Tegen die achtergrond namen een aantal mensen het voortouw om een club op te richten die zich wilde toeleggen op maatschappelijke inzet, ethiek en het "aankweken en aanmoedigen van de wil om te dienen". Het was een belangrijk statement dat getuigde van idealisme en visie.

De "founding fathers" die destijds het voortouw namen waren Louis Butaye, Gaston Grysolle, Walter Van Herreweghe en Jef Steyaert.

Ook onze moederclub, Rotary Club Aalst, verdient hiervoor een pluim, voor het aanbieden van de nodige ruimte en het faciliteren van deze evolutie.

De twee pijlers die als sleutels voor groei en duurzaamheid werden vooropgesteld zijn vriendschap en internationalisme. Vriendschap staat nog steeds centraal in onze club. De internationale dimensie werd van bij de aanvang verankerd via een twinning met Rotary Club Geldern.

Vandaag is Rotary Club Aalst-Noord uitgegroeid tot een actieve club met om en bij de 50 leden; een aangename mix van gelauwerde en doorwinterde Rotariers en een groeiend aantal jongere leden. Samen realiseren wij jaar na jaar tal van fundraising projecten die ons in staat stellen om een aantal sociaal relevante initiatieven in de streek te steunen, waaronder het Huis van Clara, het Centrum voor Preventie van Zelfdoding en het Brandwondencentrum. Daarbij kunnen wij steeds steunen op de niet aflatende steun van de Rotary Foundation, een onderdeel van Rotary International.

 
 
 

Membres

Membres actifs 35
- Hommes 29
- Dames 6
Paul Harris Fellow 25
Invités du club 4
Membres d'honneur 2
Autres contacts 8

Adresse

Luc Van der Biest

Residentie De Gilles
Nieuwstraat 27A bus 23
9300 Aalst
Belgique

Contacts

Clubs contact

Clubs jumelés

  • RC Geldern

    Ratskeller
    Markt 19